x close

SUA şi Germania vor construi un nou centru de interceptări

de M.T.    |    19 Iul 2013   •   10:51
SUA şi Germania vor construi un nou centru de interceptări 405 Foto: Intact Images/EPA

Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) şi Serviciul german de Informaţii (BND) au convenit să construiască în Germania un centru special pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi de colectare a datelor electronice, a declarat şeful BND, Gerhard Schindler, citat de postul de televiziune rus Vesti-24, potrivit Agerpres.

Noul centru de interceptări va fi situat în Wiesbaden, la sediul Comandamentului european al Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Ziarului german Mitteldeutsche Zeitung scrie că şeful BND a făcut o comunicare în acest sens miercuri, în cadrul unei şedinţe a Bundestag-ului pentru afaceri interne.

Şeful Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, Hans-Georg Maaßen, declarase anterior că datele de supraveghere electronică desfăşurată de NSA au fost folosite pentru prevenirea a şapte acte teroriste pe teritoriul ţării.

Cu toate acestea, o parte a societăţii germane continuă să insiste ca guvernul de la Berlin să ceară clarificări administraţiei americane în legătură cu interceptările convorbirilor telefonice ale cetăţenilor din Germania de către serviciile secrete din SUA, precum şi a comunicaţiilor pe Internet, prin intermediul programului secret PRISM.

Citeşte mai multe despre:

Germania SUA NSA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati