Antena 3 CNN Externe SUA a trimis în Europa singura aeronavă pentru detecția radiațiilor nucleare! Ce misiuni va desfășura în zona Mării Negre

SUA a trimis în Europa singura aeronavă pentru detecția radiațiilor nucleare! Ce misiuni va desfășura în zona Mării Negre

SUA a trimis în Europa singura aeronavă concepută pentru detecția radiațiilor nucleare. Avionul va desfășura misiuni importante în zona Mării Negre.

SUA a trimis în Europa singura aeronavă pentru detecția radiațiilor nucleare! Ce misiuni va desfășura în zona Mării Negre
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2023   •   21:16

Boeing WC-135 Constant Phoenix, singurul avion conceput pentru detecția radiațiilor nucleare deținut de Statele Unite, a fost adus în Europa pentru a desfășura misiuni de recunoaștere la Marea Neagră.

Aeronava este capabilă, printre altele, să detecteze radiațiile nucleare, să colecteze probe de aer, dar și să recunoască poluanții atmosferici.

În prezent, avionul se află la baza NATO din Creta, acolo unde desfășoară misiuni în Marea Neagră.

"Această aeronavă este un laborator de cercetare nucleară, chimică și bacteriologică. Este un avion care are la bord o echipă de specialiști, formată, pe lângă cei care îl pilotează, din 34 de militari.

Citește și: Joe Biden, turneu în Europa. Președintele SUA va merge în Marea Britanie, în Finlanda și la summitul NATO

Dacă se va întâmpla un incident, autoritățile NATO trebuie să aibă o imagine foarte clară, să prezinte situația reală șefilor de stat și de Guvern, dar și cetățenilor celor 31 de state", a afirmat generalul Marius Crăciun, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close