Antena 3 CNN Externe Talibanii pakistanezi salută faptul că Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel pentru Pace: "Nu a avut nicio realizare importantă"

Talibanii pakistanezi salută faptul că Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel pentru Pace: "Nu a avut nicio realizare importantă"

Talibanii pakistanezi salută faptul că Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel pentru Pace: "Nu a avut nicio realizare importantă"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    11 Oct 2013   •   18:11

Talibanii pakistanezi au salutat faptul că tânăra activistă pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel, anunţă purtătorul de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi, citat de AFP.
   
"Ne bucurăm pentru că nu a primit Premiul Nobel. Am spus deja că nu îl merita. Nu a avut nicio realizare importantă... Acest premiu trebuie acordat musulmanilor veritabili, care luptă pentru apărarea islamului", a declarat Shahidullah Shahid, purtătorul de cuvânt al TTP.

Malala vrea să devină premierul Pakistanului: Cu ajutorul politicii pot să-mi salvez întreaga ţară
   
Un membru al TTP a împuşcat-o în cap, în octombrie 2012, pe adolescenta Malala Yousafzai, care a scăpat la limită din acest atac, fiind operată în Marea Britanie.

Adolescenta Malala l-a lăsat fără replică pe Jon Stewart, în timpul unui interviu. Ce i-ar face unui taliban
   
Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care militează pentru dreptul la educaţie, şi-a scris autobiografia, a avut o intervenţie la ONU şi a înfiinţat Fundaţia Malala.
   
Ea a obţinut joi prestigiosul Premiu Saharov pentru drepturile omului acordat de Parlamentul European. Ca reacţie, talibanii pakistanezi au apreciat că tânăra activistă Malala Yousafzai "nu a făcut nimic" pentru a merita acordarea Premiului Saharov, reiterând ameninţarea că o vor asasina.

Citeşte şi:

Malala Yousafzai: Încă nu am făcut suficiente lucruri pentru a câştiga Premiul Nobel pentru Pace

Malala: Credeau că un glonţ ne va reduce la tăcere, dar au eşuat

×
Subiecte în articol: Malala Yousafzai Premiul Nobel
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close