Antena 3 CNN Externe Tensiuni în coaliţia de guvernământ de la Londra, după ce Cameron a refuzat participarea la noul Tratat UE

Tensiuni în coaliţia de guvernământ de la Londra, după ce Cameron a refuzat participarea la noul Tratat UE

Tensiuni în coaliţia de guvernământ de la Londra, după ce Cameron a refuzat participarea la noul Tratat UE
Sursa foto: Foto: stltoday.com
10 Dec 2011   •   12:06
Coaliţia de guvernământ de la Londra se confruntă cu probleme după ce premierul David Cameron a refuzat participarea la noul plan de înăsprire a disciplinei bugetare, conform Sky News.

Decizia premierului britanic a fost primită cu entuziasm de conservatori britanici, fiind considerată un prin pas spre îndepărtarea de UE la nivel decizional sau chiar spre retragerea completă din blocul comunitar.

Însă, folosirea dreptului de veto de către Londra a dus la tensiuni între conservatori şi liberal-democraţi. Vicepremierul Nick Clegg a respons posibilitatea scindării coaliţiei şi a insistat pe noţiunea de „unitate” pentru susţinerea solicitărilor lui Cameron în acordarea de „garanţii modeste şi rezonabile” de către UE în scopul protejării intereselor britanice.

Liberal-democraţii, în schimb, sunt dezamăgiţi şi îl acuză pe David Cameron de „trădarea Marii Britanii”.

Cameron a insistat că a decizia a fost luată pe baza unei „poziţii comune”, stabilită între conservatori şi liberal-democraţi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close