Antena 3 CNN Externe Tensiuni între SUA şi Rusia. Aviaţia militară rusă şi-a intensificat zborurile în apropierea coastelor nord-americane

Tensiuni între SUA şi Rusia. Aviaţia militară rusă şi-a intensificat zborurile în apropierea coastelor nord-americane

Tensiuni între SUA şi Rusia. Aviaţia militară rusă şi-a intensificat zborurile în apropierea coastelor nord-americane
Sursa foto: Foto: www.siabona.com
14 Noi 2014   •   09:42

Rusia şi-a intensificat, în ultimele luni, zborurile în apropiere de coastele Americii de Nord, în contextul unor tensiuni între Washington şi Moscova pe tema situaţiei din estul Ucrainei, susţin oficiali americani citaţi de AFP.

"Am observat o creştere a numărului de zboruri în apropierea Americii de Nord în ultimele luni", a relevat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Psaki a mai declarat că administraţia americană "recunoaşte" dreptul Rusiei de a întreprinde "o activitate obişnuită de exerciţii militare". De asemenea, ea a sugerat că Washingtonul a discutat pe această temă cu Moscova.

"O astfel de activitate trebuie să respecte dreptul internaţional, drepturile altor naţiuni şi securitatea altor aeronave şi nave", a avertizat ea.

În urmă cu numai câteva zile, a fost publicat un raport al centrului de reflecţie European Leadership Network care detaliază mai multe incidente aeriene între Rusia şi Statele Unite în ultimele luni, după escaladarea tensiunilor în Ucraina.

Conform raportului European Leadership Network, bombardiere ruseşti au efectuat, spre exemplu, la începutul lui septembrie, exerciţii militare în apropiere de coastele Canadei.

Australia supraveghea joi patru nave ruseşti în largul coastelor sale de nord, într-un context tensionat între cele două ţări de la prăbuşirea zborului MH17 în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close