Antena 3 CNN Externe Teroristul ISIS care se căsătorise chiar cu angajata FBI care trebuia să îl investigheze a fost ucis

Teroristul ISIS care se căsătorise chiar cu angajata FBI care trebuia să îl investigheze a fost ucis

Teroristul ISIS care se căsătorise chiar cu angajata FBI care trebuia să îl investigheze a fost ucis
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
19 Ian 2018   •   13:53

Un rapper german devenit luptător al organizaţiei Stat Islamic a fost ucis miercuri într-un bombardament aerian pe teritoriul Siriei, potrivit SITE, un grup de supraveghere a radicalismului islamist, transmit AFP şi dpa.

Denis Cuspert, celebru la un moment dat sub numele de scenă Deso Dogg, a devenit ulterior unul din luptătorii străini cei mai cunoscuţi ai Statului Islamic.

Germano-ghanezul a apărut în mai multe înregistrări video ale organizaţiei jihadiste, printre care una în care ţinea în mână un cap tăiat.

Cuspert a fost ucis miercuri într-un bombardament împotriva oraşului Gharanij, în provincia siriană Deir Ezzor (est), conform unui comunicat al Wafa Media Foundation, apropiat de SI, text tradus în limba engleză de SITE.

Denis Cuspert a fost inclus oficial pe lista teroriştilor în iunie 2015 de Washington, care l-a descris drept recrutor al SI pentru persoane germanofone.

Potrivit unor responsabili americani, el ar fi proferat ameninţări împotriva fostului preşedinte Barack Obama, precum şi a unor cetăţeni americani şi germani. De asemenea, el i-ar fi îndemnat pe musulmanii care trăiesc în ţări occidentale să comită atentate.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: casatorit
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close