Antena 3 CNN Externe Texasul autorizează purtarea armelor de foc în public, fără permis

Texasul autorizează purtarea armelor de foc în public, fără permis

Guvernatorul republican al Texasului a promulgat miercuri o lege care permite portul de armă în public şi fără permis, cea mai recentă măsură dintr-o serie de decizii care extind drepturile în privinţa armelor de foc.

Texasul autorizează purtarea armelor de foc în public, fără permis
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Iun 2021   •   15:29

Aceasta lege, adoptată în mai de Senatul şi Camera Reprezentanţilor locale, dominate de către republicani, în acest stat din Sud, permite oricărei persoane în vârstă de peste 21 de ani care nu este vizată de o interdicţie de a purta arme de foc, să poarte o armă de foc în public - fără permis.

Legea urmează să intre în vigoare la 1 septembrie 2021.

Conform textului de lege, constituţiile SUA şi Texasului le permit cetăţenilor să poarte o armă de foc şi, prin urmare, trebuie să existe mai puţine obstacole în această direcţie.

Guvernatorul Greg Abbott a anunţat că are să promulge legea dacă este adoptată de ambele Camere ale Congresului local.

 ”Este un lucru adoptat de alte 20 de state şi a venit timpul ca Texasul să-l adopte şi el”, declara el în aprilie la postul local de radio WBAP.  

Însă opozanţii, mai ales democraţii din texas şi din întreaga ţară avertizează că o relaxare a reglementărilor privind armele de foc va provoca şi mai multă violenţă

Ei citează exemplele atacului armat de la Austin, capitala Texasului, soldat cu un mort şi 13 răniţi în noaptea de 11 spre 12 iunie, şi într-un supermarket din El Paso, în 2019, soldat cu 22 de morţi şi 23 de răniţi.

Aleasa texană în Camera Reprezentanţilor americană, Veronica Escobar, a denunţat miercuri faptul că Greg Abbott "a ales să trădeze victimele violenţei armelor de foc" prin promulgarea legii.

×
Subiecte în articol: Texas arme SUA
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close