Antena 3 CNN Externe UE a decis impunerea unui embargo privind armele pentru Siria

UE a decis impunerea unui embargo privind armele pentru Siria

UE a decis impunerea unui embargo privind armele pentru Siria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Mai 2011   •   22:41

Uniunea Europeană a decis impunerea unui embargo privind arme pentru regimul preşedintelui sirian Bashar al- Assad, conform Sky News.

Embargoul vine în urma protestelor violente între cetăţenii care cer schimbarea guvernului şi forţele de ordine. Trupe susţinute de tancuri au reţinut sute de persoane în oraşul Banias, conform reprezentanţilor grupurilor pentru drepturile omului.

Conform preşedintelui Observatorului pentru drepturile omului în Siria, oraşul Banias a fost izolat de lume, comunicaţiile telefonice, electricitatea şi apa au fost oprite. În cartierele sudice, zona forte a contestatarilor, au fost instalaţi lunetişti pe acoperişuri şi s-au arestat oameni în baza unor liste.

În cursul zilei de duminică, în mai multe oraşe din Siria au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele armate loiale lui Assad, care par tot mai determinate să înăbuşească revolta populară.

Printre alte victime, în oraşul Hom, a fost ucis şi un băiat de numai 12 ani. Zeci de persoane au fost rănite şi alte câteva zeci de protestatari au fost arestaţi, informează Los Angeles Times.

Două persoane au fost ucise în oraşul Deir al-Zour, în estul ţării, în timpul unui raid de noapte organizat de forţele de securitate.

Se estimează că, de la începutul protestelor, de acum şapte săptămâni, au fost ucişi peste 600 de oameni şi aproimativ 10.000 de persoane au fost reţinute.

 

×
Subiecte în articol: Siria arme embargo UE
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close