Antena 3 Externe UE cere Bulgariei rezultate concrete privind combaterea crimei organizate şi a corupţiei la nivel înalt

UE cere Bulgariei rezultate concrete privind combaterea crimei organizate şi a corupţiei la nivel înalt

28 Feb 2012   •   20:20
UE cere Bulgariei rezultate concrete privind combaterea crimei organizate şi a corupţiei la nivel înalt
Sursa foto: Foto: international.ibox.bg

Bulgaria ar trebui să întreprindă acţiuni mai convingătoare pentru a reforma sistemul judiciar şi a arăta rezultate concrete privind combaterea crimei organizate şi a corupţiei la nivel înalt, potrivit Consiliului Afacerilor Generale al UE, informează Novinite.com.
   
Consiliul Afacerilor Generale (CAG) şi-a adoptat marţi concluziile din raportul Comisiei Europene pentru România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).
   
Concluziile pun accent pe importanţa unei voinţe puternice şi susţinute pentru a putea lua măsurile necesare în concordanţă cu Mecanismul, conform unei declaraţii a Ministerului de Externe bulgar, precum şi pe comunicare bună dintre cele două ţări şi Comisia Europeană.
   
Raportul intermediar CVM din 8 februarie s-a concentrat pe implementarea tehnică a recomandărilor evidenţiate în raportul anual din iulie 2011, considerat a fi unul negativ pentru Bulgaria.
   
Comisia publică aceste rapoarte din cadrul CVM de două ori pe an, în fiecare an. Rapoartele sunt bazate pe contribuţia Guvernului bulgar, a serviciilor Comisiei Europene, a statelor membre şi a unor ONG-uri.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close