x close

UE refuză să prelungească durata minimă a concediului de maternitate

de Antena3.ro    |    07 Dec 2010   •   12:00
UE refuză să prelungească durata minimă a concediului de maternitate  429 Foto: inc.com

Statele membre ale Uniunii Europene nu vor prelungi durata minimă a concediului de maternitate la 20 de săptămâni. Oficialii UE au respins o prupunere care viza prelungirea perioadei în care mamele pot sta acasă cu bebeluşii, informează AFP.

„Majoritatea statelor membre consideră că Parlamentul a mers prea departe propunând o prelungire a concediului da maternitate la 20 de săptămâni, cu o remuneraţie de 100 la sută din salariu. Aceasta nu este o bază de negociere”, a declarat ministrul belgian al muncii, Joëlle Milquet, a cărei ţară asigură preşedinţia Uniunii Europene.

La finalul lunii trecute, Parlamentul European a votat în favoarea unui text referitor la prelungirea concediului de maternitate. De asemenea, parlamentarii au solicitat statelor care încă nu o fac să recunoască principiul unui concediu de paternitate de cel puţin două săptămâni continue, plătit tot cu 100 la sută.

Ministrul a adăugat că guvernele europene sunt deschise ideii de a instaura un concediu de maternitate minim de 18 săptămâni, aşa cum a propus la început Comisia Europeană.

Printre statele care s-au opus adoptării acestei propuneri se numără Marea Britanie şi Franţa, ai căror reprezentanţi susţin că prelungirea concediului de maternitate ar determina costuri bugetare suplimentare importante.

În UE, durata minimă a concediului de maternitate este de 14 săptămâni.


 

Citeşte mai multe despre:

UE
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati