Antena 3 CNN Externe UE şi SUA cer Rusiei să se implice în acţiunile internaţionale de condamnare a violenţelor din Siria

UE şi SUA cer Rusiei să se implice în acţiunile internaţionale de condamnare a violenţelor din Siria

UE şi SUA cer Rusiei să se implice în acţiunile internaţionale de condamnare a violenţelor din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
13 Dec 2011   •   22:31

Uniunea Europeană şi SUA cer Rusiei să se alăture unei acţiuni a Consiliului de Securitate ONU împotriva Siriei, în contextul reprimării brutale a protestelor din această ţară, informează AFP.

Rusia va fi somată, la summitul de la Bruxelles de joi, să participe la acţiunile de sancţionare a regimului aflat la putere în Siria, a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.   
   
"Sper într-o acţiune a Consiliului de Securitate ONU. Toate statele membre trebuie să participe pentru că situaţia a devenit extrem de urgentă", a declarat Ashton în timpul unei şedinţe a Parlamentului European, de la Strasbourg.
   
Moscova blochează rezoluţia Consiliului de Securitate, de peste o săptămână.
   
"Situaţia este dramatică în câteva zone ale ţării, mai ales la Homs", a mai declarat Catherine Ashton, adăugând că "represiunile violente asupra civililor sunt inacceptabile şi trebuie să înceteze".
   
"Toate membrele Naţiunilor Unite trebuie să îşi asume responsabilitatea faţă de situaţia din Siria", a mai comentat aceasta.
   
"Avem nevoie de un consens internaţional pentru a izola regimul de la Damasc.

"Trebuie să îl slăbim, să îl izolăm până când preşedintele Assad va pune capăt violenţelor împotriva propriului său popor şi va permite tranziţia în Siria", a comentat Catherine Ashton.

×
Subiecte în articol: Siria SUA UE Strasbourg catherine ashton
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close