Antena 3 CNN Externe Un taliban o îndeamnă pe Malala să se "întoarcă în Pakistan şi să studieze la o şcoală coranică"

Un taliban o îndeamnă pe Malala să se "întoarcă în Pakistan şi să studieze la o şcoală coranică"

Un taliban o îndeamnă pe Malala să se "întoarcă în Pakistan şi să studieze la o şcoală coranică"
de S.T.    |    17 Iul 2013   •   21:49

Un comandant al talibanilor pakistanezi i-a trimis o scrisoare tinerei activiste pentru dreptul la educaţie, Malala Yousafzai, în care o îndeamnă să se "întoarcă în Pakistan şi să studieze la o şcoală coranică", potrivit textului autentificat duminică, relatează AFP.
   
Adnan Rashid, un oficial de rang înalt al talibanilor pakistanezi din cadrul TTP, susţine că a rămas "supărat", în octombrie anul trecut, când Malala a fost atacată.

"Mi-aş fi dorit ca atacul să nu se fi produs vreodată", admite el în această scrisoare redactată cu "titlu personal" în engleză şi a cărei autenticitate a fost confirmată pentru AFP de către apropiaţi ai săi.
   
Comandantul nu o condamnă pe adolescentă, atinsă de un glonţ la nivelului capului de către combatanţi ai TTP, la Swat, în nord-vestul Pakistanului.
   
"Talibanii nu te-au atacat pentru că mergeai la şcoală şi îţi plăcea educaţia... Talibanii apreciau că tu scriai intenţionat împotriva lor şi dejucai eforturile lor de a stabili un sistem islamic la Swat", adaugă Adnan Rashid. "Talibanii nu au nimic împotriva educaţiei", continuă el.
   
"Sfatul meu este să te întorci acasă, să te căsătoreşti în cultura islamică şi paştună, să te alături unei şcoli coranice pentru femei din oraşul tău, să studiezi şi să meditezi la cartea lui Allah", a subliniat Rashid.
   
Trimisul special al ONU pentru Educaţie, fostul premier britanic Gordon Brown, este circumspect în legătură cu scrisoarea de trei pagini primită de Malala.

"Nimeni nu va crede un cuvânt al talibanilor privind dreptul la educaţie al tinerelor ca Malala, cel puţin până când încetează să ardă şcoli şi să masacreze elevi", a anunţat el într-un comunicat transmis biroului AFP de la Islamabad.
   

×
Subiecte în articol: Malala Yousafzai pakistan
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close