Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Declarație alarmantă: „Sfârșitul Uniunii Europene este aproape. Moneda Euro, o experienţă greşită”

Declarație alarmantă: „Sfârșitul Uniunii Europene este aproape. Moneda Euro, o experienţă greşită”

Declarație alarmantă: „Sfârșitul Uniunii Europene este aproape. Moneda Euro, o experienţă greşită”
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    03 Feb 2017   •   23:20

Ted Malloch, posibil viitor ambasador al SUA în UE, prezice în presa germană destrămarea Uniunii Europene (UE), afirmând că ieşirea Marii Britanii nu este decât o primă etapă, informează vineri AFP.

„Dacă vă uitaţi în Europa, puteţi practic să puneţi deja câte două litere la alegere în faţa cuvântului exit”, a estimat Malloch în săptămânalul Der Spiegel, potrivit unui fragment difuzat vineri din interviul său ce va fi publicat sâmbătă.

El a făcut astfel referire la cuvântul folosit în general pentru a desemna ieşirea Marii Britanii, 'Brexit', care poate fi transformat în 'Grexit' (ieşirea Greciei) sau, de exemplu, 'Frexit' (ieşirea Franţei).

Malloch, care a mai ocupat în trecut posturi diplomatice pentru SUA, este posibil să devină ambasadorul SUA pe lângă UE.

De asemenea, el a reafirmat în acest interviu că euro este, în opinia sa, „o experienţă greşită” şi că dacă ar lucra într-o bancă de investiţii 'ar miza împotriva euro'.
 

×
Subiecte în articol: moneda euro
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close