Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Facebook, la un pas de a primi o amendă uriașă în Uniunea Europeană. Ce s-a întâmplat cu rețeaua de socializare

Facebook, la un pas de a primi o amendă uriașă în Uniunea Europeană. Ce s-a întâmplat cu rețeaua de socializare

Facebook, la un pas de a primi o amendă uriașă în Uniunea Europeană. Ce s-a întâmplat cu rețeaua de socializare
01 Oct 2018   •   08:59

O autoritate de reglementare din Uniunea Europeană ar putea amenda Facebook cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breşa de securitate a conturilor utilizatorilor anunţată vineri, transmite MarketWatch.

Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principala autoritate de reglementare care supraveghează Facebook în Europa, a anunţat sâmbătă că a solicitat mai multe informaţii de la companie, despre natura şi amploarea breşei de securitate, inclusiv care sunt cetăţenii europeni afectaţi, conform news.ro.

Instituţia a anunţat că ”este îngrijorată de faptul că această breşă a fost descoperită marţi şi că afectează multe milioane de conturi, dar Facebook nu a fost capabilă să clarifice natura breşei şi riscul pentru utilizatori”.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat duminică faptul că Facebook va răspunde întrebărilor autorităţii de reglementare irlandeze şi va informa instituţia în privinţa evoluţiilor viitoare.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close