Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ministrul de externe ungar face acuzații dure la adresa Uniunii Europene: „Acest lucru este inacceptabil”

Ministrul de externe ungar face acuzații dure la adresa Uniunii Europene: „Acest lucru este inacceptabil”

Ministrul de externe ungar face acuzații dure la adresa Uniunii Europene: „Acest lucru este inacceptabil”
de S.T.    |    31 Aug 2017   •   19:15

Ungaria respinge folosirea de standarde duble de către Uniunea Europeană împotriva oricărui stat membru, a declarat joi, la Budapesta, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite MTI.

„Respingem aplicarea de către Uniunea Europeană a unor standarde duble contra oricărei ţări şi din păcate putem vedea folosirea masivă de către Comisia Europeană a unor standarde duble în cazul Poloniei. Acest lucru este inacceptabil”, a spus şeful diplomaţiei ungare, în conferinţa de presă de la finalul unei reuniuni ministeriale a Grupului de la Vişegrad (V4, format din Republica Cehă, Polonia, Ungaria şi Slovacia), desfăşurată joi la Budapesta.

Comisia Europeană a afirmat joi că guvernul polonez nu a anunţat „nicio măsură concretă” pentru a schimba controversatele sale reforme judiciare, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni ale Bruxellesului.

La 26 iulie, executivul UE a anunţat că lansează o acţiune juridică împotriva Poloniei cu privire la una dintre reformele din sistemul său judiciar şi că Varşovia are la dispoziţie o lună pentru a pune capăt „ameninţării sistemice” pentru statul de drept şi a „informa Comisia despre măsurile luate”. Actul normativ care a determinat acţiunea juridică a CE contra Poloniei conferă ministrului justiţiei puterea de a numi şi destitui preşedinţii tribunalelor de drept comun.

În opinia lui Szijjarto, care a reafirmat că Budapesta nu va sprijini nicio măsură a Bruxelles-ului care ar afecta Polonia, instituţiile UE ar trebui să-şi concentreze activitatea pe dosarele cu adevărat importante, precum situaţia securităţii care „nu a fost niciodată atât de rea”.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close