Negocieri la Bruxelles. Europarlamentarul Mircea Diaconu anunță că a obținut o victorie importantă

de S.T.    |    09 Feb 2017   •   23:39
Negocieri la Bruxelles. Europarlamentarul Mircea Diaconu anunță că a obținut o victorie importantă Foto: Agerpres

Europarlamentarul Mircea Diaconu a anunțat că a încheiat negocierile inter-instituționale asupra raportului legislativ intitulat „2018, Anul European al Patrimoniului Cultural”.

„Am încheiat cu succes negocierile inter-instituționale asupra raportului legislativ intitulat 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural, pe care l-am elaborat la sfârșitul anului trecut. Pentru mine, cea mai importantă victorie obținută este includerea Parlamentului European în toate aceste acțiuni care vor avea loc pe parcursul anului viitor, cele mai multe dintre acestea fiind destinate conservării și promovării moștenirii noastre culturale comune,” a declarat Mircea Diaconu în urma rundei finale de negocieri desfășurate între statele membre, Parlament și Comisia Europeană.
 
Ca urmare a acestor discuții, va fi alocată suma de 8 milioane euro pentru organizarea, în 2017, și desfășurarea, în 2018, a Anului European al Patrimoniului, Mircea Diaconu reușind să obțină garanții că această inițiativă nu va avea un impact financiar negativ asupra altor programe europene din domeniul cultural.

x close