Antena 3 CNN Externe Vești bune pentru românii stabiliți în Marea Britanie! Vor putea continua să locuiască în țară și după Brexit

Vești bune pentru românii stabiliți în Marea Britanie! Vor putea continua să locuiască în țară și după Brexit

Vești bune pentru românii stabiliți în Marea Britanie! Vor putea continua să locuiască în țară și după Brexit
Sursa foto: foto: Pixabay
12 Dec 2017   •   22:33

Cetățenii europeni care au reședință legală în Marea Britanie vor putea beneficia în continuare de drepturile oferite de legislația europeană pentru a-și obține un nou statut de ședere în țară înainte de data retragerii. Însă, aceștia trebuie să aibă o perioadă de rezidență de minimum cinci ani în Marea Britanie. 

„Referitor la drepturile cetăţenilor, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au căzut de acord că cetăţenii europeni cu reşedinţa legală în Marea Britanie, precum şi membri de familie ai acestora, vor continua să beneficieze de drepturile conferite de legislaţia europeană, în baza obţinerii unui nou statut (settled status). Acest statut va garanta dreptul de şedere al cetăţenilor europeni stabiliţi în Marea Britanie înainte de data retragerii, după o perioadă de rezidenţă de minim cinci ani”, a anunțat MAE printr-un comunicat. 

În cazul în care nu s-au împlinit cinci ani de rezidență, cetățenii europeni au șansa de a aplica pentru un statut temporar. Acesta este singurul document ce va atesta reședința legală în țară după data retragerii. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: romani Brexit Marea Britanie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close