Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a fost dat în judecată pentru ?neglijenţă criminală?

Vladimir Putin a fost dat în judecată pentru ?neglijenţă criminală?

Vladimir Putin a fost dat în judecată pentru ?neglijenţă criminală?
Sursa foto: Vladimir Putin
01 Mar 2009   •   12:23

Un om de afaceri rus l-a dat în judecată pe prmierul rus Valdimir Putin la Curtea de Arbitraj de la Moscova pentru acte de neglijenţă, anunţă cotidianul Kommersant. Procesul intentat de afaceristul din Buguruslan, din districtul federal Volga, este îndreptat împotriva lui Putin personal şi nu face referire la funcţia pe care acesta o deţine. Afaceristul şi-a formulat plângerea la adresa premierului folosind o abreviere, care poate fi tradusă fie prin termenul ?neglijenţă criminală?, fie prin ?omisiune criminală?.
Cotidianul rus menţionează că este puţin probabil ca tribunalul să accepte reclamaţia depusă de omul de afaceri şi precizează că Vladimir Putin nu a fost informat despre plângere. În articol se menţionează că premierul a participat vineri la o întâlnire cu liderii partidului Rusia Unită, aflat la guvernare. Cu această ocazie Putin a ţinut să asigure participanţii la reuniune că Rusia nu va fi afectată de o catastrofă economică, dar a subliniat că criza nu a atins încă apogeul.
El a lăsat impresia că încearcă să demonstreze eficienţa guvernului pe care îl conduce, în contextul dificil al crizei. ?Forţele noastre politice au acţionat cu responsabilitate, şi sper ca această atitudine să continue. Nu putem, nu trebuie şi nu vom restricţiona nici o formă legală de protest?, a spus Putin.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin om de afaceri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close