Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, într-un buncăr nuclear, la mare distanță de Moscova

Vladimir Putin, într-un buncăr nuclear, la mare distanță de Moscova

Președintele Vladimir Putin se pregătește să ia decizii cheie dintr-un buncăr menit să ofere protecție în cazul unei lovituri nucleare și aflat la mare distanță de Moscova.

Vladimir Putin, într-un buncăr nuclear, la mare distanță de Moscova
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2022   •   13:04

Informația este publicată de ziarul britanic The Mirror, transmite Antena 3 CNN.

Potrivit sursei citate, președintele Rusiei și-ar fi avertizat deja cei mai apropiați membri ai familiei cu privire la posibilitatea unei evacuări rapide din capitală.

De asemenea, în cazul unei amenințări nucleare, Putin a ordonat evacuarea unui "minim necesar" de oficiali ruși.

Pe listă s-ar afla șeful guvernului și președintele parlamentului de la Moscova.

Kremlinul infirmă informațiile privind schimbarea de statut a "operațiunii militare speciale"

Publicația britanică menționează că liderul de la Kremlin dispune de mai multe adăposturi antiatomice în Siberia, unul la Sabetta, în peninsula Yamal, și celălalt în Munții Altai.

Între timp, Putin a promulgat legea care oficializează anexarea ilegală a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Cele patru regiuni, care reprezintă în jur de 18% din teritoriul Ucrainei, au fost anexate la Federația Rusă în urma unor așa-zise referendumuri, denunțate de Kiev și de guvernele occidentale drept "farse" care încalcă dreptul internațional.

În presa rusă au apărut speculații că președintele s-ar putea adresa națiunii miercuri, în legătură cu schimbarea statutului "operațiunii militare speciale" - numele utilizat de Moscova pentru invazia din Ucraina.

Însă purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a infirmat că șeful statului rus ar avea în plan să se adreseze, miercuri, cetățenilor și a precizat că nu au fost luate decizii de schimbare a formatului operațiunii din Ucraina în operațiune anti-teroristă.

Foto: buncăr antiatomic

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin nuclear
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close