Antena 3 Externe Vor să asiste pe viu la scrierea istoriei. Ce înseamnă turismul de război

Vor să asiste pe viu la scrierea istoriei. Ce înseamnă turismul de război

29 Iul 2012   •   22:09
Vor să asiste pe viu la scrierea istoriei. Ce înseamnă turismul de război
Sursa foto: Foto: Agerpres
Conflictul din Siria nu prezintă interes doar pentru politicienii sau observatorii internaţionali. Zeci de oameni vin zilnic, la graniţa Israelului cu Siria, să vadă ceea ce ei numesc un eveniment rar. Ghizii vorbesc despre dezvoltarea unei noi categorii de turism. Turismul de război.

Înarmaţi cu binocluri şi camere, aceşti oameni sunt interesaţi doar să surprindă o secvenţă din războiul sirian. Zilnic, vin cu zecile la graniţa Iraelului cu Siria. Cu cât Armata Liberă cucereşte tot mai multe teritorii, şansele cresc ca ei să reuşească să surprindă o imagine unică.Un bărbat şi-a adus familia să vadă unde a luptat el împotriva sirienilor, cu aproape 50 de ani în urmă. La fel ca alte mii de israelieni, este foarte îngrijorat de evenimentele din Siria.

Ghizilor care se încumetă să ducă turiştii la graniţa cu Siria, dezastrul de la orizont le garantează însăştiguri substanţiale. Oamenii sunt interesaţi să asiste pe viu la scrierea istoriei.


 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close