Antena 3 CNN Externe ”Vreau să mă întorc la familie, și nu într-un sicriu”. Mai mulți soldați ruși refuză să mai lupte în Ucraina

”Vreau să mă întorc la familie, și nu într-un sicriu”. Mai mulți soldați ruși refuză să mai lupte în Ucraina

Militarii ruși nu mai vor să lupte în Ucraina din cauza riscului, mai ales că pedeapsa refuzului este ușoară pentru că Rusia nu este oficial în război.

”Vreau să mă întorc la familie, și nu într-un sicriu”. Mai mulți soldați ruși refuză să mai lupte în Ucraina
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   15:47

”Vreau să mă întorc la familia mea, și nu într-un sicriu”, spune unul dintre militarii care au refuzat să mai lupte în Ucraina, potrivit theguardian.com.

Unitatea de militari, staționată în estul Rusiei, a intrat pentru prima dată în Ucraina la sfârșitul lunii februarie și a purtat lupte grele cu forțele ucrainene.

”Curând a devenit clar că nu toată lumea era în aceeași barcă. Mulți dintre noi pur și simplu nu au vrut să se întoarcă”, a spus Dmitri, un membru al unității care a cerut să nu fie identificat cu numele său real.

”Vreau să mă întorc la familia mea, și nu într-un sicriu”, a continuat el.

Curând, a fost transferat la Belgorod, un oraș rusesc aproape de granița cu Ucraina, unde a și rămas staționat. 

”Am servit cinci ani în armată. Contractul meu se încheie în iunie. Îmi voi îndeplini îndatoririle în timpul rămas și apoi plec de aici”, a spus el. 

”Nu are de ce să-mi fie rușine. Nu suntem oficial în stare de război, așa că nu m-au putut obliga să plec”, spune rusul.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina sicriu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close