Antena 3 CNN Externe ZI DE DOLIU în Moscova, după tragedia de la metrou. Supravieţuitor: Toate vagoanele erau strivite

ZI DE DOLIU în Moscova, după tragedia de la metrou. Supravieţuitor: Toate vagoanele erau strivite

ZI DE DOLIU în Moscova, după tragedia de la metrou. Supravieţuitor: Toate vagoanele erau strivite
Sursa foto: Foto: en.ria.ru
16 Iul 2014   •   11:17

Moscova este, astăzi, în doliu pentru cele 21 de victime ale catastrofei de ieri, din metroul oraşului. Trei vagoane au deraiat într-unul din cele mai grave accidente din istoria de aproape 80 de ani a metroului moscovit.

Cauza dezastrului nu a fost încă stabilită dar autorităţile au exclus din start varianta unui atentat terorist.

Trei vagoane au fost pur şi simplu strivite de violenţa impactului. Ultimii călători rămaşi în viaţă au fost descarceraţi abia după 12 ore. Alţi peste 1100 de pasageri au fost evacuaţi pe jos din trenul blocat în apropierea celei mai adânci staţii a metroului moscovit, la 84 de metri sub nivelul solului.

Printre cei 21 de morţi se numără cetăţeni din Armenia, China şi Tajikistan. Peste 160 de oameni au fost răniţi, între care alţi cetăţeni străini, inclusiv din republica Moldova. Mai mulţi răniţi sunt în stare gravă. Procuratura a deschis o anchetă asupra catastrofei.

Autorităţile au decretat o zi de doliu în memoria victimelor. Preşedintele Vladimir Putin, aflat în Brazilia, a fost informat asupra accidentului şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate. Metroul din Moscova, cel mai aglomerat din lume, este folosit, în medie, de 9 milioane de oameni pe zi.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close