Antena 3 CNN High Tech A fost o idee bună, dar acum provoacă pierderi. Vezi de ce iPhone 5 întârzie să ajungă pe piaţă

A fost o idee bună, dar acum provoacă pierderi. Vezi de ce iPhone 5 întârzie să ajungă pe piaţă

A fost o idee bună, dar acum provoacă pierderi. Vezi de ce iPhone 5 întârzie să ajungă pe piaţă
Sursa foto: Foto: cnet.com
de N.B.    |    10 Oct 2012   •   14:19

iPhone 5 întârzie să ajungă la publicul care îl aşteaptă nerăbdător tocmai din cauza uneia dintre cele mai promovate caracteristici ale telfonului de la Apple, carcasa de aluminiu.

Conform Bloomberg, carcasa de aluminiu şi noile standarde de control al calităţii au încetitnit procesul de producţie al telefoanelor Apple şi au condus la lipsa produselor de pe piaţă.

Când Apple a lansat iPhone 5 luna trecută, fanaticii au luat cu asalt magazinele virtuale sau reale pentru a-şi cumpăra noul dispozitiv, dar, în cele mai multe situaţii, ei au fost întâmpinaţi cu mesajul "stoc epuizat" sau "reveniţi în curând". Iniţial s-a considerat că unul dintre motivele pentru care telefoanele întârzie să ajungă în magazine şi în mâinile cumpărătorilor este ecranul. Conform unor noi surse, carcasa este şi ea o problemă neprevăzută în procesul de fabricare.

A şasea generaţie de iPhone este mai subţire şi mai uşoară decât predecesorii săi. Versiunile anterioare erau acoperite de sticlă, mai greu de zgâriat, dar predispusă la crăpături. Cu noua carcasă de aluminiu, compromisul se face în altă parte, noul iPhone este mai greu de spart sau crăpat, dar carcasa se zgârie şi îndoaie mult mai uşor.

Mulţi clienţi s-au plâns chiar de faptul că noul lor iPhone 5 a venit cu mici zgârieturi şi imperfecţiuni încă din fabrică. Reprezentanţii Apple au răspuns prin intermediul mass media că este normal ca orice produs din aluminiu se va zgâria şi îndoi şi vopseaua va sări dezvăluind argintiul materialului odată cu folosirea acestuia.

Aparent, plângerile clienţilor au fost înaintate de Apple celor de la Foxconn, producătorii telefoanelor. După aceasta, tot mai puţine carcase de iPhone au trecut testul calităţii şi deficitul de telefoane de pe piaţă s-a adâncit.

×
Subiecte în articol: iphone 5
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close