Antena 3 High Tech Adio imagini neclare. Adobe prezintă un software care ar putea revoluţiona lumea fotografiei

Adio imagini neclare. Adobe prezintă un software care ar putea revoluţiona lumea fotografiei

de N.B.    |    12 Oct 2011   •   19:30
Adio imagini neclare. Adobe prezintă un software care ar putea revoluţiona lumea fotografiei
Sursa foto: Foto: fotoartglamour.com

Oricine a făcut fotografii cu un aparat digital cunoaşte unul dintre neajunsurile acestei tehnologii. Indiferent câte filtre sau funcţii pentru evitarea efectului de "blur" ar avea un aparat, cel puţin o fotografie iese neclară din cauză că fotograful a mişcat camera în momentul în care apăsa pe declanşator.

Realizatorul programului Photoshop, unul dintre cele mai importante instrumente folosite pentru editarea imaginilor digitale, Adobe, a prezentat un software care ar putea revoluţiona lumea fotografiei digitale, scrie Digitaltrends.

Adobe a prezentat un filtru care calculează direcţia şi viteza cu care se deplasa camera digitală în momentul în care a fost făcută fotografia, şi, cu ajutorul unui algoritm, estimează cum ar fi arătat imaginea dacă aparatul nu s-ar fi mişcat. Activarea filtrului redă claritate imaginii "blurate".

În cadrul conferinţei Adobe Max filtrul a fost pus la încercare pe o fotografie găsită pe Internet, audienţa izbucnind în aplauze la vederea rezultatului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close