Antena 3 CNN High Tech America 2049, un joc pe Facebook care pune accent pe drepturile omului

America 2049, un joc pe Facebook care pune accent pe drepturile omului

America 2049, un joc pe Facebook care pune accent pe drepturile omului
Sursa foto: Foto: mmogamesite.com
20 Apr 2011   •   16:06

America 2049 este un joc pe Facebook, care promite să angajeze jucătorii în ceva mai mult decât număratul orelor până la strângerea recoltelor de pe ferma virtuală sau răfuielile între clanurile mafiote.

Pe lângă latura distractivă, care nu poate lipsi unui joc, America 2049 tratează problema drepturilor omului şi se adresează unor probleme globale prezente sau din viitorul nu foarte îndepărtat.

Breakthrough, organizaţia pentru drepturile omului responsabilă de dezvoltarea aplicaţiei, citată de CNET News, descrie jocul ca prima aplicaţie care integrează resurse on-line cât şi în afara Internetului: multimedia, artefacte istorice, indicii plasate pe Internet sau pe mapamond, care conduc la evenimente reale, organizate în instituţii culturale în toată lumea.

Mai mulţi actori de la Hollywood şi-au făcut timp să ajute, în mod voluntar, acest proiect.

Jucătorii sunt puşi în pielea unui agent care trebuie să îndeplinească diferite misiuni într-o lume din viitor inspirată din haosul libian din prezent. Este foarte posbil ca aceştia să nu salveze lumea, dar vor învăţa multe despre drepturile omului rezolvând misiunile jocului.

 


×
Subiecte în articol: Facebook aplicatie Drepturile omului
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close