Antena 3 CNN High Tech Anonymous vs. ACTA. Hackerii au atacat mai multe site-uri guvernamentale din Statele Unite

Anonymous vs. ACTA. Hackerii au atacat mai multe site-uri guvernamentale din Statele Unite

Anonymous vs. ACTA. Hackerii au atacat mai multe site-uri guvernamentale din Statele Unite
de N.B.    |    17 Feb 2012   •   19:38

Anonymous, grupul internaţional de hackeri, a nunţat, vineri, lansarea şi succesul unor atacuri cibernetice asupra unor pagini de internet guvernamentale ale Statelor Unite, în semn de protest faţă de ACTA, relatează CBS News.

Rebelii cibernetici au postat pe internet o declaraţie conform căreia au atacat paginile de internet ale Comisiei Federale a Comerţului, centrul pentru protecţia consumatorului şi Săptămâna Naţională a Protecţiei Consumatorului.

Comisia a confirmat faptul că site-urile au fost atacate şi a anunţat că acestea au fost oprite până în momentul în care administratorii acestora vor avea confirmarea că toate vulnerabilităţile au fost rezolvate.

În cursul zilei de vineri, paginile de internet au fost înlocuite de un videoclip în care, printr-un text violent în limba germană, era satirizat acordul ACTA.

ACTA a fost semnat în urmă cu câteva săptămâni, la Tokyo, de 22 de state membre ale UE, inclusiv România, şi de Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi SUA. Pentru a se putea aplica în UE, acordul trebuie să fie ratificat de cele 27 de state membre UE şi aprobat de Parlamentul European.

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), este un tratat internaţional care propune o serie de standarde internaţionale pentru protejarea proprietăţii intelectuale şi combaterea pirateriei.

×
Subiecte în articol: Anonymous hackeri atac site ACTA
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close