Antena 3 CNN High Tech Asus U36, cel mai subţire notebook din lume dotat cu un procesor Intel cu voltaj standard

Asus U36, cel mai subţire notebook din lume dotat cu un procesor Intel cu voltaj standard

Asus U36, cel mai subţire notebook din lume dotat cu un procesor Intel cu voltaj standard
02 Dec 2010   •   19:21

ASUS a anunţat, joi, U36, cel mai subţire notebook din lume dotat cu un procesor Intel cu voltaj standard. ASUS a dezvoltat un sistem de răcire unic, reducând grosimea notebook-ului la numai 19mm, în condiţiile utilizării unui procesor puternic din gama Intel Core i3 sau Core i5. Combinaţia dintre ASUS Super Hybrid Engineşi grafica NVIDIA cu tehnologia Optimus oferă modelului U36 o autonomie crescută, de până la 10 ore.



În timp ce majoritatea notebook-urilor prezente pe piaţă folosesc procesoare de voltaj redus, datorită beneficiilor aduse de consumul mic şi emisia redusă de căldură, ASUS U36 oferă procesoare Intel Core i3 sau Core i5 pentru performanţă. Acest lucru este posibil graţie sistemului de răcire cu două heat pipe-uri, care preia eficient căldura fără a adăuga o greutate suplimentară. Rezultatul constă în posibilitatea de a reda conţinut multimedia complex, de a rula jocuri solicitante sau de a putea deschide simultan programe avansate. Alături de aceste avantaje, utilizatorul va transporta un notebook cu o grosime de 19mm.



Carcasa lui ASUS U36 este foarte subţire şi e fabricată dintr-un aliaj de magneziu şi aluminiu. Folosind o baterie cu patru celule, U36 ajunge să cântărească 1.44Kg. Portabilul este protejat împotriva prafului şi a apei printr-un material care acoperă carcasa la nivel nanometric.

ASUS U36 ofere o independenţă energetică de până până la 10 ore, prin tehnologia ASUS Super Hybrid Engine cu modul pentru economisirea bateriei, împreună cu tehnologia NVIDIA Optimus.

×
Subiecte în articol: notebook laptop
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close