Antena 3 CNN High Tech Un băiat de 12 ani a câștigat 350.000 de dolari în câteva luni vânzând NFT-uri create de el

Un băiat de 12 ani a câștigat 350.000 de dolari în câteva luni vânzând NFT-uri create de el

Benyamin Ahmed nu este chiar un puști obișnuit. LA 5 ani a început să învețe programare, și câțiva ani mai târziu, a început propria afacere. Până acum a vândut NFT-uri în valoare de 350.000 de dolari, și speră ca în curând să ajungă la suma de 400.000 de dolari.

Un băiat de 12 ani a câștigat 350.000 de dolari în câteva luni vânzând NFT-uri create de el
Sursa foto: Facebook/Mansu Girish - Entrepreneur
de Alexandra Ionescu    |    27 Aug 2021   •   13:15

La doar 5 ani, Benyamin Ahmed a început să învețe programare urmărindu-l pe tatăl lui, Imran care este programator web. A început cu HTML și CSS, și a continuat să învețe coduri, ulterior a învățat programare JavaScript.

Dar în ultima vreme, tokenele non-fungible, sau NFT i-au atras atenția lui Ahmed.

”Am învățat despre NFT la începutul anului. Și m-au fascinat, pentru că ele nu au o existență fizică, ele trăiesc pe platforme de blockchain”.

Ce sunt NFT-urile

Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate.

Spre exemplu, o bancnotă este fungibilă, în sensul că aceasta poate fi schimbată pentru alte bancnote care au aceaşi valoare, totuşi un bilet de avion este non-fungibil deoarece poartă informaţii unice şi nu poate fi folosit în locul biletului altui pasager.

În acelaşi fel, un NFT este un token unic care poate fi folosit pentru a distribui şi verifica proprietatea prin blockchain.

Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor.

NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.

NFT-urile diferă de cryptomonede precum Bitcoin, Ether sau Cardano, care au rol de monede digitale.

NFT-urile sunt tokenuri care reprezintă un activ digital sau fizic – spre exemplu, o piesă de artă, muzică, sau chiar o proprietate – şi conţine informaţii adiţionale pe care o monedă nu le-ar purta.

Ahmed a fost foarte entuziastmat de această nouă tehnologie, și a decis să își creeze propria colecție.

Prima lui colecție NFT, pe care a lansat-o la începutul verii, consista în 40 de avatare pixelate numite Minecraft Yee Haa, pe care a creat-o ”după ce am petrecut mult prea multe ore jucând Minecraft”, a spus Ahmed.

Colecția nu s-a vândut imediat, dar asta nu l-a descurajat. Ahmed a văzut posibilitatea de a învăța, și de a se dezvolta, așa că a continuat să lucreze.

În iunie a început să codeze Weird Whales (n.r. Balene ciudate - în engleză), a doua colecție NFT ce conținea 3.350 de balene pixelate, fiecare cu caracteristici unice.

Proiecul a fuzionat într-un fel de meme, folosind imaginea unuei balene, cu trăsături similare ale primei colecții NFT existente, CryptoPunks.

Proiectul a costat 300 de dolari.

În drumul lui spre dezvoltare, Ahmed a învățat să codeze din tutoriale online, și de la mentorii pe care i-a cunoscut pe comunitățile Discord. 

Colecția lui ”Weird Whales” s-a vândut în iulie, în doar 9 ore, iar Ahmed a câștigat peste 80 de monede ether într-o zi. 

De atunci profitul lui a tot crescut, și în prezent, Ahmed are un profit de 350.000 de dolari, iar până la sfârșitul lunii august, acest profit va depăși 400.000 de dolari.

Momentan, Ahmed nu are un cont în bancă, ci doar un portofel cu criptomonede.

”Plănuiesc să nu-mi convertesc ether-ul. Poate că aceasta va fi o dovadă că în viitor, nu vom avea toți nevoie de un cont în bancă, ci doar de un portofel virtual, și o adresă”. ( Deși, este foarte probabil ca în curând să își facă un cont în bancă, pentru plata taxelor, spune el.)

”Atunci când oamenii cumpără ”Weird Whales, investesc în mine, și în viitorul meu. 

Dacă voi continua așa, aș putea să ajung ca Elon Musk sau Jeff Bezos”, a conchis el.

 

×
Subiecte în articol: nft programare profit web developer
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close