Antena 3 CNN High Tech Calculatoarele românilor, vizate de MILIOANE de atacuri informatice. Aici, hackerii au descoperit "raiul"

Calculatoarele românilor, vizate de MILIOANE de atacuri informatice. Aici, hackerii au descoperit "raiul"

Calculatoarele românilor, vizate de MILIOANE de atacuri informatice. Aici, hackerii au descoperit "raiul"
de O.P.    |    12 Mar 2014   •   05:57

Milioane de atacuri informatice au vizat anul trecut calculatoarele românilor. Hackerii nu au întâmpinat prea multă rezistenţă pentru că românii folosesc în cea mai mare parte sisteme de operare vechi, neupdatate sau piratate.

43 de milioane de alerte au fost anul trecut la adresa securităţii informatice a românilor. Asta înseamnă, în medie, că fiecare român a fost atacat de aproape trei ori.

Potrivit Centrului de Securitate Cibernetică, peste 10.200 de siteuri cu domenii.ro au fost compromise. Adică 1,4% din total.

40% din totalul alertelor vizează un virus numit Conficker. Acesta a infectat anul trecut unul din 10 calculatoare din România. Troianul afectează în special sistemele de operare Windows care nu sunt updatate la zi.

De altfel, cele mai vulnerabile sunt sistemele cu programe de operare învechite, care oferă hoţilor cibernetici posibilitatea de a prelua controlul acestora. Şi totuşi, românii nu sunt neapărat o ţintă directă. 

Studiul arată că în mare parte, hackerii pun stăpânire pe calculatorul dumneavoastră pentru a ataca prin intermediul lui alte computere sau servere din străinătate.

×
Subiecte în articol: hackeri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close