Antena 3 CNN High Tech Cea mai mică antenă din lume ar putea revoluţiona telefonia mobilă

Cea mai mică antenă din lume ar putea revoluţiona telefonia mobilă

Cea mai mică antenă din lume ar putea revoluţiona telefonia mobilă
de N.B.    |    09 Oct 2012   •   16:37

Sofant Technologies a dezvăluit cea mai mică antenă de recepţie, o inovaţie tehnologică cu o suprafaţă de 4 milimetri pătraţi, despre care compania susţine că va revoluţiona preformanţele smartphone-urilor, informează ITProPortal.

Compania din Edinburgh consideră că soluţia lor va transforma performanţele smartphone-urilor şi tabletelor care se folosesc de antenă pentru a recepţiona semnalul reţelei. Cu ajutorul acesteia, căderile de semnal, apelurile întrerupte şi consumarea rapidă a bateriei vor deveni doar amintiri.

Antena va reduce consumul bateriei cu aproximativ 90% şi va îmbunătăţi recepţia semnalului pentru apeluri păstrând conexiunea cu o sursă puternică în loc să scaneze continuu pentru diferite surse, cum fac actualele antene.

"Designul antenelor nu a ţinut pasul cu evoluţia rapidă a tehnologiei smartphone-urilor. Noile protocoale din comunicaţii ca LTE sau 4G vor pune şi mai multă presiune pe tehnologia existentă pentru antene, ceea ce va avea urmări asupra performanţei şi experienţei oferite de un smartphone", explică CEO-ul Sofant, Sergio Tansi, argumentând că este necesară această inovaţie.

"Utilizatorii de tablete sau smartphone-uri îşi dores să primească sau să iniţieze apeluri în timp ce navighează pe Internet, îşi verifică e-mailul sau urcă clipuri pe YouTube. Realitatea este că, până acum, antenele au acţionat ca o piedică pentru performanţele dispozitivelor mobile", a continuat Tansi, considerând că antena companiei sale ar putea fi începutul unei revoluţii pe piaţa gadget-urilor mobile.

Antena în miniatură este produsul a şapte ani de cercetări, realizate la Universitatea din Edinburgh, iar Sofant speră să licenţieze produsul pentru majoritatea producătorilor de telefoane mobile din lume.

×
Subiecte în articol: telefonie mobila smartphone tehnologie
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close