Antena 3 CNN High Tech Cea mai nouă înşelătorie de pe Facebook. Dacă ai căzut în plasă trebuie să contactezi imediat banca

Cea mai nouă înşelătorie de pe Facebook. Dacă ai căzut în plasă trebuie să contactezi imediat banca

Cea mai nouă înşelătorie de pe Facebook. Dacă ai căzut în plasă trebuie să contactezi imediat banca
Sursa foto: foto: pixabay.com
18 Aug 2016   •   17:38

Una dintre cele mai populare înșelătorii care circulă pe Facebook zilele acestea sunt niște reclame care invită utilizatorii să cumpere ochelari Ray-Ban la reduceri uimitoare. Evident, aceste spamuri circulă prin conturile de Facebook hackuite, asupra cărora atacatorii au preluat controlul. Mai clar, fără acordul proprietarului, publică poze în care promovează ochelari Ray-Ban fake la disconturi de până la 90%, scrie playtech.ro.

Ideea de bază e că, dacă îți apare așa ceva în News Feed, să nu îți vină vreo idee de achiziție, pentru că detaliile cardului tău de credit sunt expuse unor riscuri imense. Nu există niciun portal de plată sigur, așa că toate informațiile ar circula necriptate pe internet.

Imaginile cu reducerile sunt încărcate în galeria celui căruia i-a fost spart contul, împreună cu 4-6 prieteni etichetați. Au fost vizați utilizatori din multe țări, printre care Slovacia, Cehia, Chile, Franța, China, Spania și Marea Britanie. Majoritatea domeniilor folosesc un design similar și au fost înregistrate în China anul acesta, scriu cei de la We Live Security.

Tot ei recomandă ca în situația în care ai făcut o astfel de comandă, să suni la bancă și să ceri anularea transferului imediat. De asemenea, pentru a preveni situații de acest tip, e recomandat să bifezi să nu poți fi etichetat într-o postare fără acordul tău. Dacă totuși ai căzut în plasa reducerilor false, trebuie să îți schimbi rapid parola și să dai remove tuturor aplicațiilor suspecte care pot publica lucruri pe profilul tău fără să îți ceară permisiunea.

Mai mult, pe playtech.ro

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close