Antena 3 CNN High Tech Cel mai mare jaf hi-tech din SUA: Trei hackeri au furat datele a 130 milioane de cărţi de credit (VIDEO)

Cel mai mare jaf hi-tech din SUA: Trei hackeri au furat datele a 130 milioane de cărţi de credit (VIDEO)

Cel mai mare jaf hi-tech din SUA: Trei hackeri au furat datele a 130 milioane de cărţi de credit (VIDEO)
Sursa foto: hackers
18 Aug 2009   •   09:18

Un bărbat din Miami şi alţi doi hackeri au fost acuzaţi că au furat datele a 130 de milioane de cărţi de credit în ceea ce Departamentul de Justiţie din SUA spune că este cel mai grav asemenea caz din istorie, informează Reuters.

Albert Gonzalez, de 28 de ani din Miami, şi doi hackeri care trăiesc ?în sau lângă Rusia? au fost acuzaţi de un tribunal pentru furtul datelor de la companiile Heartland Payment Systems Inc., 7-Eleven Corp., Hannaford Brothers Co. şi două magazine neidentificate.
Hackerii au furat datele a 130 milioane de carduri de la Heartland începând cu decembrie 2007, folosind virusuri informatice. Alte date au fost furate de la 7-Eleven, şi 4,2 milioane cărţi de credit de la Hannaford, lanţ de magazine regional.

Gonzalez şi cei doi hackeri au fost acuzaţi de complicitate şi într-o schemă ce viza vânzarea datelor prin intermediul unor computere din New Jersey, California, Illinois, Letonia, Ucraina şi Olanda.

Hackerii căutau potenţialele victime printre companiile din Fortune 500 şi apoi vizitând magazinele pentru a identifica sistemele de procesare a plăţilor şi vulnerabilităţile acestora. Ei foloseau programe pentru a captura date în timp real în timp ce se propagau prin reţele şi foloseau servicii de messeging pentru a se sfătui cum să manipuleze sistemele. De asemenea, au programat malware pentru a scăpa de programele anti-virus şi a şterge fişierele ce le-ar fi putut detecta prezenţa.

Heartland, cu sediul în Princeton, New Jersey, este folosit de 175.000 companii în 250000 locaţii. Compania a anunţat în ianuarie că a găsit un ?software dăunător? în sistemele sale de procesare.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close