Antena 3 CNN High Tech CES 2011: Camere video 3D Sony, super telefoane cu chip NVIDIA Tegra şi laptop-uri Toshiba

CES 2011: Camere video 3D Sony, super telefoane cu chip NVIDIA Tegra şi laptop-uri Toshiba

CES 2011: Camere video 3D Sony, super telefoane cu chip NVIDIA Tegra şi laptop-uri Toshiba
07 Ian 2011   •   17:38
Sony a lansat la CES 2011 cele mai noi modele de Handycam, inclusiv modele care filmează 3D. Acestea au proiector încorporat sau funcţii similare cu modelele de camere video profesionale. De asemenea, Bloggie HD dispune acum de filmare 3D sau ecran dublu.

Sony a dezvăluit o serie de camere video Handycam ce redefinesc felul în care utilizatorii capturează imagini video şi fotografii, incluzând prima incursiune a producătorului în lumea 3D destinată utilizatorilor obişnuiţi.




Noile camere video Sony Bloggie HD, cu funcţii 3D, oferă înregistrări video MP4 de înaltă calitate, dar și fotografiere sau posibilităţi de împărtășire cu prietenii a amintirilor multimedia.

Lansările Sony la CES mai includ televizoarele high-definition 3D BRAVIA LCD; sistemele audio-video 3D Blu-ray Disc şi televiziunea Sony Internet Television lansată împreună cu Google TV, camerele foto Cyber-shot, notebook-urile VAIO, cititoarele de cărţi digitale Reader Digital şi multe altele.

Toshiba a anunţat la CES 2011 lansarea versiunilor actualizate ale sistemelor Satellite A660, Satellite A665, Satellite A665 3D şi Qosmio X500, care încorporează acum procesoarele din generaţia a doua Intel Core, dar vin şi cu suport pentru USB 3.0, Bluetooth 3.0 şi posibilitatea de convertire a conţinutului video 2D în 3D.




Totodata, Toshiba anunţă şi lansarea netbook-ului mini NB550D, construit pe baza tehnologiei HD Internet Technology de la AMD, care include difuzoare premium Harman/Kardon, ce asigură un sunet de calitate, şi tasatură nespecifică sistemelor netbook. Odată cu aceasta lansare, Toshiba a anunţat şi catalogul de muzica Toshiba Music Place, susţinut de 7digital, care este accesibil direct prin cele mai noi netbook-uri Toshiba: mini NB550D și mini NB520.

NVIDIA a prezentat, vineri, în cadrul Târgului Internaţional CES de la Las Vegas, extinderea ecosistemului NVIDIA 3D Vision cu o nouă gamă de PC-uri şi monitoare cu capabilităţi 3D de la Lenovo.

Sistemul IdeaCentre K330 dezvoltat de Lenovo, este un PC cu o configuraţie performantă, destinată jucătorilor împătimiţi, care are la bază unitatea de procesare grafică NVIDIA GeForce GTX460 şi care se alătură gamei de PC-uri ce oferă suport pentru tehnologia 3D Vision. În plus, noul monitor 3D L2363d de 23 de ţoli de la Lenovo este unul dintre primele monitoare full-HD (1920 x 1080) care oferă un set de două camere web, ce permit utilizatorilor să realizeze fotografii 3D, sau să participle la videoconferinţe 3D, utilizând ochelarii şi tehnologia NVIDIA 3D Vision .


De asemenea, NVIDIA a anunţat, vineri, apariţia unui nou val de telefoane mobile, denumite “Super Telefoane”, ce înglobează NVIDIA Tegra, primul super chip mobil, la nivel mondial. Aceste noi telefoane depăşesc bariera smartphone-urilor, furnizând o nou experienţă multimedia, permiţând utilizatorilor accesul la viteze de download mai mari şi la o lăţime de bandă superioară.



Începuturile smartphone-urilor amintesc de ecrane de peste 4 ţoli, procesoare mobile single-core de 1GHz, camere de peste 5 megapixeli şi microfoane multiple, acestea permiţând o experienţă de vizualizare a fişierelor video şi de joc acceptabile.

Noile “Super Phones” folosesc procesoare multi-core CPU deosebit de puternice, unităţi de procesare vizuală foarte rapide şi necesită un consum de energie foarte scăzut. Această nouă generaţie de telefoane mobile creează noi experienţe multimedia şi de joc. Unul dintre primele dispozitive din acest val va fi super phone-ul LG Optimus 2X, care include Tegra 2.

Kingston Technology a anunţat în cadrul Târgului Internaţional CES 2011 certificarea kiturilor HyperX 2133MHz cu o capacitate de 8GB pentru platforma Intel Sandy Bridge P67. Tot în cadrului CES 2011, Kingston Technology a lansat şi o ediţie limitată Kingston HyperX de culoare gri, proiectate special pentru platforma Intel Sandy Bridge P67.


×
Subiecte în articol: Sony telefoane netbook notebook
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close