Antena 3 CNN High Tech CHINA a furat SECRETE MILITARE din SUA în valoare de MILIARDE de dolari

CHINA a furat SECRETE MILITARE din SUA în valoare de MILIARDE de dolari

CHINA a furat SECRETE MILITARE din SUA în valoare de MILIARDE de dolari
de O.P.    |    20 Mai 2014   •   06:36

 Cinci hackeri din China sunt acuzaţi de Statele Unite de spionaj economic.  Aceştia sunt acuzaţi că au furat secrete de stat din industria nucleară, metalurgică şi industria produselor solare.

Prin intermediul informaţiilor furnizate de hackeri, China ar fi furat secrete militare de la companii americane aducând prejudicii de miliarde de dolari.

Cei cinci ofiţeri ai Armatei Populare de Eliberare din China sunt acuzaţi că au sustras, ilegal, date confidenţiale din memoria calculatoarelor unor mari firme americane din domenii strategice ptrecum energie nucleară şi solară şi metalurgie.

Inculparea ofiţerilor chinezi este fără precedent, dar rămâne una simbolică, deoarece ei nu vor fi extrădaţi. China califică acuzaţiile drept "absurde" şi se declară, ea însăşi, victima spionajului cibernetic american.

Cu totul alte urmări a avut însă ancheta asupra unui program ilegal numit "Blackshades". Peste 90 de hackeri din 19 ţări au fost arestaţi într-o operaţiune la care a colaborat şi Europol. Programul Blackshades, creat şi distribuit de o reţea clandestină condusă de un cetăţean moldovean, permite accesul total la calculatoare străine, în scop de şantaj sau furt de identitate. Una din victime a fost Miss Adolescenţa Statelor Unite, de la care un coleg de clasă a sustras imagini nude.

Se estimează că sute de mii de calculatoare din toată lumea au fost infectate cu programul Blackshades. Victime există şi în România unde, însă, nu s-au operat arestări.

×
Subiecte în articol: hackeri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close