Antena 3 CNN High Tech CIA investeşte în tehnologii de monitorizare a internetului

CIA investeşte în tehnologii de monitorizare a internetului

CIA investeşte în tehnologii de monitorizare a internetului
Sursa foto: spion internet
21 Oct 2009   •   08:13

Spionii americani investesc în tehnologie menită a monitoriza blogurile, siteurile precum Twitter, videoclipurile de pe YouTube, dar şi obiceiurile de lectură de pe Amazon. Se apreciază că websiteurile sociale oferă o şansă unică de informaţii "din surse deschise" ? date disponibile public ce pot fi folosite pentru informaţii.
Astfel, într-o încercare de a citi prin imensa cantitate de informaţii, divizia de investiţii a CIA, In-Q-Tel, a investit în programe ce monitorizează siteurile de socializare.
Potrivit revistei Wired, In-Q-Tel, a invesitit în Visible Technologies, firmă de software, specializată în monitorizarea internetului,

Reţelele teroriste folosesc din ce în ce mai mult internetu deoarece permite persoanelor să comunice anonim. O serie de comploturi teroriste au implicat folosirea chatului, pentru transmiterea de mesaje.
Visible Technologies analizează peste jumătate de milion de siteuri pe zi, căutând în peste un milion de postări şi interacţiuni pe bloguri, în forumurile online şi pe siteuri de socializare precum Twitter, YouTube, Flickr sau Amazon.
Clienţii companii, printre care Microsoft, Hormel Foods şi Xerox, primesc date în timp real despre ce se scrie pe siteuri, pe baza unui număr de cuvinte prestabilite.
Apoi este atribuit un scor fiecărei intrări, care este identificată ca pozitivă, negativă sau neutră.

In-Q-Tel a fost înfiinţată de guvernul american în 1999 pentru a identifica şi lucra cu "companii ce dezvoltă tehnologii de ultimă generaţie pentru a ajuta la furnizarea de soluţii pentru Central Intelligence Agency".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CIA site de socializare
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close