Cine este tânărul care a descoperit una dintre cele mai mari erori din industria calculatoarelor

19 Ian 2018   •   11:25
Cine este tânărul care a descoperit una dintre cele mai mari erori din industria calculatoarelor Foto: pixabay.com

Jann Horn are 22 de ani și este de origine germană. Tânărul a devenit faimos după ce a descoperit una dintre cele mai mari erori ale unui cip de calculator.

Tânărul a descoperit eroarea accidental, în timp ce citea manuale de mii de pagini despre procesoare pentru un proiect complet diferit.

Cercetarea l-a condus spre un proces prin care un cip încearcă să ghicească ce i s-ar putea solicita să facă şi începe să facă task-ul respectiv înainte de a primi solicitarea, cu scopul măririi vitezei.

Pentru a face acest lucru, începe să acumuleze informaţii din mai multe locuri ale computerului şi să stocheze aceste informaţii în memorie.

Horn a descoperit că, chiar dacă cipul a greşit în a ghici sarcina care îi va fi alocată, informaţiile primite de acesta vor fi oricum stocate şi ar putea fi furate de un hacker.

Tânărul împreună cu alţi câţiva specialiaşti din domeniu şi-au unit apoi eforturile pentru a rezolva această problemă, potrivit Daily Mail.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close