Antena 3 High Tech Control oftalmologic cu telefonul mobil, în SUA (VIDEO)

Control oftalmologic cu telefonul mobil, în SUA (VIDEO)

22 Sep 2010   •   14:40
Control oftalmologic cu telefonul mobil, în SUA (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News

Un control oftalmologic minuţios este acum la îndemâna oricui. Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au inventat un dispozitiv care, ataşat unui telefon mobil şi apoi pus la ochi, poate înlocui un control oftalmologic foarte complex. Rezultatele testului sunt apoi trimise unui doctor, care le interpretează.

Invenţia cercetătorilor americani poate înlocui cu succes un consult oftalmologic de specialitate şi oferă exact aceleaşi rezultate.

"Nectra este un dispozitiv pentru ochi care se pune pe telefonul mobil şi îţi permite să măsori vederea de aproape, vederea la distanţă şi astigmatismul", susţine unul dintre cercetători.

Totul durează doar câteva minute. După ce rezultatele sunt trimise şi analizate de un oftalmolog, pacientul află dacă are nevoie de ochelari sau nu.

Invenatorii spun că un astfel de dispozitiv este mult mai convenabil decât varianta clasică a consultului la oftalmolog.

Cercetătorii mai spun că au ales să folosească telefoanele mobile pentru conceperea dispozitivului, datorită tehnologiei avansate de care acestea dispun.Antena 3

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close