Antena 3 CNN High Tech Cum ar fi arătat Moromeții în era Facebook?

Cum ar fi arătat Moromeții în era Facebook?

Cum ar fi arătat Moromeții în era Facebook?
28 Mar 2016   •   15:19
Ei bine, probabil că și voi faceți parte din grupul oamenilor care au fost torturați de demonstrațiile și caracterizările pentru Moromeții la bacalaureat. Dacă da, video-ul de mai jos o să vă amuze.
 
Luni, 28 martie 2016, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD, se va transmite Gala Premiilor Gopo, iar Victor Rebengiuc, Tudor Aaron Istodor, Alex Bogdan au făcut un mic remake al filmului Moromeții, adaptat la societatea digitală a lui 2016, în care „timpul nu mai are răbdare cu oamenii”.  Rolul principal, al lui Ilie Moromete, este interpretat tot de legendarul Rebengiuc, iar în video-ul de mai sus vedeți adaptarea unei scene marcante a cinematografiei românești.
 
Lungmetrajul alb-negru Moromeții, adaptat după primul volum al romanului omonim de Marin Preda (1922-1980) și lansat în 1987, constituie un reper pentru istoria cinematografiei românești, într-o perioada în care creația artistică era sufocată de cerinţele propagandistice. Ecranizările după operele literare consacrate au fost, pentru regizorii români, instrumente de apărare a libertății de exprimare și mijloace subtile de contestare a regimului comunist opresant.
 
Vezi clipul cu Moromeții în era Facebook 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close