Antena 3 CNN High Tech Electrocasnicele lângă care nu trebuie să așezați niciodată router-ul WiFi! Viteza internetului scade considerabil

Electrocasnicele lângă care nu trebuie să așezați niciodată router-ul WiFi! Viteza internetului scade considerabil

Internetul este esențial în viața fiecăruia dintre noi, însă trebuie să știți că există câteva greșeli pe care le puteți face și care afectează considerabil viteza acestuia.

Electrocasnicele lângă care nu trebuie să așezați niciodată router-ul WiFi! Viteza internetului scade considerabil
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    27 Iul 2023   •   18:00

Pentru a putea folosi internetul în condiții optime, este extrem de important să știți unde să așezați router-ul astfel încât semnalul să nu fie afectat. Mai exact, este vorba despre șase greșeli frecvente, însă ușor de evitat odată ce le cunoașteți.

Așadar, dacă viteza internetului dumneavoastră nu este tocmai cea dorită, sau cea promisă compania de telecomunicaţii.

Înălțimea greșită

Routerele WiFi își proiectează, de obicei, cele mai puternice semnale spre exterior și în partea de jos. Cu alte cuvinte, este o idee proastă să așezați routerul WiFi pe podea. Un raft așezat mai sus sau un suport de perete sunt ideale pentru poziționarea router-ului, scrie thesun.com.

Monitorul pentru bebeluși

Monitoarele pentru bebeluși folosesc adesea frecvențe similare cu unele standarde WiFi. Prin urmare, plasarea unui monitor pentru bebeluși chiar lângă router poate crea interferențe. Astfel, pentru un semnal bun, poziționați monitorul pentru bebeluși departe de router-ul de internet.

Cuptorul cu microunde

În mod similar, cuptoarele cu microunde folosesc unde electromagnetice în jurul acelorași frecvențe ca unele standarde WiFi. Motiv pentru care pot interfera, astfel încât semnalul de internet să fie afectat.

Pereții și podelele

Este practic imposibil să ții routerul departe de toți pereții și podelele. Dar anumite materiale de construcție precum metalul, cărămida și betonul pot afecta semnalele WiFi, mai ales dacă pereții sunt foarte groși. Țineți cont de acest lucru atunci când poziționați routerul în casă.

Un subsol din beton nu va oferi un semnal excelent, așa că nu puneți router-ul acolo decât dacă este absolut necesar. În mod similar, încălzirea prin pardoseală poate afecta semnalul WiFi.

TV

Un lucru obișnuit este poziționarea router-ului chiar lângă televizor. Dacă și dumneavoastră faceți acest lucru, asigurați-vă că îl țineți în lateralul acestuia sau deasupra. În cazul în care îl așezați în spate sau sub televizor, se poate ajunge la interferențele de semnal.

Apa

Da, este posibil să sune ciudat faptul că apa are vreo legătură cu semnalul Wi-Fi. Dar specialiștii susțin că trebuie evitată așezarea router-ului lângă un acvariu mare.

×
Subiecte în articol: router wifi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close