Antena 3 CNN High Tech Expert: Un atac cibernetic ar ruina SUA în 15 minute

Expert: Un atac cibernetic ar ruina SUA în 15 minute

Expert: Un atac cibernetic ar ruina SUA în 15 minute
Sursa foto: razboi informatic
10 Mai 2010   •   08:04

SUA ar trebui să se pregătească pentru un atac cibernetic ce ar putea provoca distrugere la scara atacului din 11 septembrie în mai puţin de 15 minute, avertiza un expert în contraterorism.
Richard Clarke, fost consilier al lui Bill Clinton şi George W. Bush, arăta că lipsa de securitate în cazul unui asemenea atac ar putea conduce la un ?Pearl Harbor electronic?.
În noua sa carte, Cyber War: The Next National Security Threat (Războiul Cibernetic: Următoarea ameninţare la securitatea naţională), Clarke notează că ?cel mai mare secret al războiului informatic ar putea fi că în timp ce SUA pregăteşte ofensiva în războiul cibernetic, continuă politicile ce fac imposibilă apărarea eficientă în caz de atac informatic.?
În cartea sa, autorul sugerează că un atac cibernetic ar viza în primul rând reţeaua de calculatoare a Pentagonului, înainte de a afecta reţelele electrice ale ţării.
?Ar putea arunca în aer conducte. Ar putea afecta reţelele electrice. Ar putea afecta registrele financiare, astfel încât să nu mai ştim cine ce deţinea ?.
Clarke susţine că războiul ar putea fi declanşat de un stat inamic al SUA sau de un hacker singuratic.
El arăta că deşi au fost introduse măsuri pentru protejarea reţelelor de calculatoare, nu este suficient pentru prevenirea unui atac.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close