Antena 3 High Tech Experţi în securitate cibernetică: Peste 5 miliarde de aplicaţii pentru Android, vulnerabile la atacurile hackerilor

Experţi în securitate cibernetică: Peste 5 miliarde de aplicaţii pentru Android, vulnerabile la atacurile hackerilor

27 Feb 2015   •   20:41
Experţi în securitate cibernetică: Peste 5 miliarde de aplicaţii pentru Android, vulnerabile la atacurile hackerilor
Sursa foto: Foto: www.androidios.com

Experţii în securitate cibernetică avertizează că peste 5 miliarde de aplicaţii destinate sistemului Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor.

Aproximativ 96% dintre viruşii creaţi de hackeri au ca ţintă sistemul Android, arată compania americană FireEye, potrivit CNBC.

Natura open-source a Android permite hackerilor să descopere codul din spatele unei aplicaţii populare şi să recreeze o aplicaţie aproape identică, dar cu un cod care infectează dispozitivul utilizatorului, susţin experţii.

"Poţi obţine integral codul, să inserezi instrucţiuni suplimentare şi să creezi o aplicaţie care pare originală, fără ca utilizatorul să vadă diferenţa atunci când o foloseşte", a declarat Jason Steer, director pentru strategie în domeniul tehnologiei la FireEye.

Reprezentanţii Google nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Analiza FireEye arată că una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale sistemului Android este felul în care aplicaţiile mobile comunică informaţiile serverelor. S-a constatat că cea mai mare parte a comunicării este necriptată, permiţând hackerilor să intercepteze şi să inoculeze un cod rău-voitor care poate infecta astfel utilizatorii finali.

Utilizatorii sunt expuşi atacurilor informatice şi prin intermediul publicităţii, mai arată experţii.

Nu doar aplicaţiile Android sunt vulnerabile, ci şi dispozitivele care funcţionează cu sistemul iOS al Apple, hackerii fiind capabili în prezent să creeze viruşi care să atace şi aparatele cu sisteme iOS codate.

Reprezentanţii Apple nu au fost nici ei disponibili pentru comentarii.
 

 

×
Subiecte în articol: Android hackeri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close