Facebook a achiziţionat o firmă specializată în recunoaşterea facială

de D.D.    |    19 Iun 2012   •   11:44
Facebook a achiziţionat o firmă specializată în recunoaşterea facială Foto: face.com

Facebook a achiziţionat compania israeliană Face.com, specializată în recunoaşterea facială şi în producerea instrumentelor informatice ce permit identificarea persoanelor care apar în fotografiile postate online, informează AFP. Preţul tranzacţiei nu a fost anunţat.

"Oamenii care folosesc Facebook adoră să împărtăşească fotografii şi diverse amintiri cu prietenii lor, iar tehnologia dezvoltată de Face.com a contribuit la furnizarea unei experienţe mai bune" pentru acest scop, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare Facebook.

"Această tranzacţie permite integrarea unei echipe de prim rang pe plan mondial şi a unui furnizor pe termen lung", se arată în acelaşi comunicat.

"Lucrând direct cu Facebook şi alăturându-ne echipelor sale, vom avea mai multe ocazii de a crea produse formidable pentru consumatori - este exact ceea ce am dorit întotdeauna", a declarat Gil Hirsh, directorul general al companiei Face.com, pe blogul companiei.

Termenii acestei înţelegeri nu au fost dezvăluiţi. Potrivit site-ului israelian Newsgeek, citat de site-ul american All Things Digital, ar fi vorba de o tranzacţie între 80 de milioane şi 100 de milioane de dolari. 

Parteneri
x close