Antena 3 CNN High Tech Facebook are probleme în Uniunea Europeană din cauza sistemului de recunoaştere facială

Facebook are probleme în Uniunea Europeană din cauza sistemului de recunoaştere facială

Facebook are probleme în Uniunea Europeană din cauza sistemului de recunoaştere facială
Sursa foto: Foto: techwench.com
de N.B.    |    04 Aug 2011   •   19:00

Facebook se confruntă cu noi îngrijorări exprimate de autorităţile germane, care consideră că serviciul de recunoaştere facială din fotografii ar putea fi în afara relgementărilor Uniunii Europene cu privire la protejarea intimităţii, informează Computer World.

Agenţia pentru Protejarea Datelor din Hamburg a emis o scrisoare către Facebook, în care susţine că reţeaua de socializare ar trebui să ceară consimţământul utilizatorilor, înainte să permită recunoaşterea acestora cu ajutorul datelor biometrice.

Deşi utilizatorii au opţiunea să nu permită recunoaşterea facială pe Facebook, procesul este dificil şi opţiunea nu are vizibilitate, susţin autorităţile germane.

Reprezentanţii Facebook au declarat că au luat act de elementele indicate de APD Hmburg, dar contestă orice afirmaţie care susţine că reţeaua de socializare nu îndeplineşte obligaţiile pe care le are pentru funcţionarea sub normele Uniunii Europene cu privire la protejarea intimităţii utilizatorilor.

Sistemul de recunoaştere facială, implenteat în Statele Unite din decembrie 2010, este utilizat pentru a recunoaşte persoanele din fotografiile care sunt încărcate de utilizatorii Facebook. Acesta sugerează folosirea opţiunii "Tag", în urma recunoaşterii persoanelor din fotografie.

×
Subiecte în articol: Facebook Germania
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close