Antena 3 High Tech Facebook lucrează cu HTC la propriul telefon inteligent, nume de cod ”Buffy”

Facebook lucrează cu HTC la propriul telefon inteligent, nume de cod ”Buffy”

22 Noi 2011   •   17:27
Facebook lucrează cu HTC la propriul telefon inteligent, nume de cod ”Buffy”
Sursa foto: Foto: Fox News

După mai mulți ani în care s-a gândit cum să intre în afacerile cu telefoane mobile, Facebook a încheiat o înțelegere cu producătorul de telefoane inteligente HTC pentru a realiza un smartphone bazat pe site-ul de socializare, relatează Fox News.

Telefonul poartă numele de cod ”Buffy”, după cunoscutul serial de televiziune cu vampiri, și va rula pe o patformă modificată a sistemului Android, pe care Facebook vrea să integreze adânc serviciile sale, să suporte HTML5 ca o platformă de aplicații, susțin surse apropiate proiectului, citate de Fox News.

Facebook a ales recent HTC, după ce a luat în calcul încă cel puțin un parteneriat, cu coreenii de la Samsung. Prin urmare, viitorul telefon va fi gata abia peste 12-18 luni.

Proiectul este condus de ofițerul pe tehnologie Bret Taylor, potrivit mai multor surse. Totuși, un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze direct subiectul ”Buffy”.

”Strategia noastră privind mobilele este simplă. Credem că fiecare telefon mobil este mai bun dacă e mai social. Lucrăm cu întreaga industrie de telefonie mobilă – cu operatori, producători de componente și de sisteme de operare și dezvoltatori de aplicații – pentru a aduce experiențe sociale puternice mai multor oameni din întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al site-ului de socializare. HTC a refuzat de asemenea să comenteze eventualitatea unui asemenea telefon. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close