Antena 3 CNN High Tech Facebook lucrează cu HTC la propriul telefon inteligent, nume de cod ”Buffy”

Facebook lucrează cu HTC la propriul telefon inteligent, nume de cod ”Buffy”

Facebook lucrează cu HTC la propriul telefon inteligent, nume de cod ”Buffy”
Sursa foto: Foto: Fox News
22 Noi 2011   •   17:27

După mai mulți ani în care s-a gândit cum să intre în afacerile cu telefoane mobile, Facebook a încheiat o înțelegere cu producătorul de telefoane inteligente HTC pentru a realiza un smartphone bazat pe site-ul de socializare, relatează Fox News.

Telefonul poartă numele de cod ”Buffy”, după cunoscutul serial de televiziune cu vampiri, și va rula pe o patformă modificată a sistemului Android, pe care Facebook vrea să integreze adânc serviciile sale, să suporte HTML5 ca o platformă de aplicații, susțin surse apropiate proiectului, citate de Fox News.

Facebook a ales recent HTC, după ce a luat în calcul încă cel puțin un parteneriat, cu coreenii de la Samsung. Prin urmare, viitorul telefon va fi gata abia peste 12-18 luni.

Proiectul este condus de ofițerul pe tehnologie Bret Taylor, potrivit mai multor surse. Totuși, un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze direct subiectul ”Buffy”.

”Strategia noastră privind mobilele este simplă. Credem că fiecare telefon mobil este mai bun dacă e mai social. Lucrăm cu întreaga industrie de telefonie mobilă – cu operatori, producători de componente și de sisteme de operare și dezvoltatori de aplicații – pentru a aduce experiențe sociale puternice mai multor oameni din întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al site-ului de socializare. HTC a refuzat de asemenea să comenteze eventualitatea unui asemenea telefon. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close