Antena 3 CNN High Tech Facebook va monitoriza conţinutul referitor la Berlusconi

Facebook va monitoriza conţinutul referitor la Berlusconi

Facebook va monitoriza conţinutul referitor la Berlusconi
Sursa foto: facebook
17 Dec 2009   •   10:39

Facebook a anunţat că va monitoriza siteul său în căutarea de referiri la premierul italian Silvio Berlusconi, urmare a atacului comis asupra sa la un miting, în urma căruia a fost internat în spital.

?Promovarea violenţei sau postarea de ameninţări nu sunt permise pe Facebook,? arăta siteul de socializare. ?Vom acţiona rapid şi vom înlătura orice conţinut raportat bou ce prezintă ameninţări directe la adresa unei persoane.?

Facebook a închis deja cea mai mare pagină a fanilor lui Massimo Tartaglia, bărbatul acuzat că l-a lovit pe Berlusconi cu o statuetă din Milano, după ce a strâns aproape 100.000 utilizatori în mai puţin de 48 de ore.s
Alte pagini, cu mai puţini membri, au rămas deschide.

Atacul asupra lui Berlusconi şi răspunsul Facebook vine după ce patru directori Google sunt acuzaţi, la Milano, că nu au monitorizat corespunzător conţinutul video al unui site.
De altfel, chiar şi anterior atacului, Facebook a închis accesul la unele grupuri cu titlul ?Să îl ucidem pe Berlusconi,? după ce guvernul s-a plâns că este inacceptabil să se promoveze ameninţări contra premierului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close