Antena 3 CNN High Tech Fraţii Winklevoss investesc într-o reţea de socializare specializată

Fraţii Winklevoss investesc într-o reţea de socializare specializată

Fraţii Winklevoss investesc într-o reţea de socializare specializată
Sursa foto: Foto: paydayadvanceuk.co.uk
de N.B.    |    17 Sep 2012   •   11:46

Gemenii Winklevoss, cei care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea Facebook, se pregătesc să intre pe piaţa reţelelor de socializare cu un site specializat.

Fraţii Winklevoss, cunoscuţi pentru bătălia pe care o duc în justiţie împotriva lui Mark Zuckerberg privin înfiinţarea Facebook Inc., au investit într-o reţea de socializare pentru investitorii profesionişti numită SumZero, informează Wall Street Journal.

Tyler şi Cameron Winklevoss au alocat deja un milion de dolari reţelei SumZero, construită de absolvenţii de Harvard Divya Narendra şi Aalap Mahadevia în 2008. Narendra a fost unul dintre aliaţii fraţilor Winklevoss în procesul împotriva Facebook.

În urma unei decizii în 2011, cei doi fraţi au ajuns la o înţelegere cu reprezetnanţii Facebook, fiind compensaţi cu 65 de milioane de dolari în bani şi acţiuni, într-un moment în care compania valora 15 miliarde de dolari. La momentul actual, valoarea Facebook pe piaţă este de 47 de miliarde.

În luna februarie a acestui an, cei doi au înfiinţat Winklevoss Capital, o platformă prin care să îşi investească averile. Prima lor mutare a fost SumZero, o reţea de socializare ce aduce laolaltă investitori pentru a-şi împărtăşi cercetările sau ideile.

SumZero are aproximativ 7.500 de membri la momentul actual şi permite doar investitori care "din tabăra care cumpără", analişti de tipul celor de pe Wall Street nu au acces.


×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg retea de socializare
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close