Germania a descoperit un VIRUS îngrijorător. SPIONII RUŞI, în spatele celui mai sofisticat program cibernetic

de O.P.    |    05 Mar 2014   •   08:18
Germania a descoperit un VIRUS îngrijorător. SPIONII RUŞI, în spatele celui mai sofisticat program cibernetic

Experţii germani în securitate informatică de la G Data au descoperit cel mai sofisticat program de spionaj cibernetic. Numit „Uroburos”, acesta a fost proiectat pentru sustragerea de date secrete din reţelele de calculatoare ale instituţiilor naţionale, servicii de informaţii sau companii mari, scrie jurnalul.ro.

Malware-ul funcţionează independent şi se răspândeşte în reţelele infectate. G Data consideră că pentru a construi un astfel de program sunt necesare investiţii subtanţiale în personal şi infractructură.

Designul şi nivelul ridicat de complexitate al malware-ului dau nastere, prin urmare, la ipoteza că originile se trag de la un serviciu secret. Bazându-se pe detaliile tehnice, precum nume de fişiere, criptare şi comportament, s-a suspectat că „Uroburos” ar putea proveni din acceaşi sursă care a lansat atacul cibernetic asupra SUA în 2008.

Programul utilizat atunci s-a numit "Agent.BTZ", fiind cu rădăcini ruseşti. Furnizorul german de securitate IT estimează că acest spyware a rămas nedetectat de mai mult de trei ani.

x close