Antena 3 CNN High Tech Unul dintre cei mai căutați hackeri din lume e român. Și-a lăsat semnătura în urma unor atacuri cibernetice devastatoare

Unul dintre cei mai căutați hackeri din lume e român. Și-a lăsat semnătura în urma unor atacuri cibernetice devastatoare

Unul dintre cei mai căutați hackeri din lume e român. Și-a lăsat semnătura în urma unor atacuri cibernetice devastatoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Mar 2016   •   15:46

The Next Web, unul dintre cele mai respectate bloguri de IT, susține că a aflat identitatea unui hacker căutat în toată lumea și care s-ar „ascunde” lângă Casa Poporului.

GhostShell a fost semnătura lăsată în urma unora dintre cele mai mari atacuri cibernetice din ultimii ani. Hackerul căutat în toată lumea ar fi provocat daune imense în securitatea FBI, NASA și Pentagon, relatează ibtimes.co.uk.

„Numele meu este G. Răzvan Eugen și sunt omul din spatele pseudonimului Team Ghostshell. Eu sunt Ghostshell. Deși de-a lungul timpului mi s-a spus in multe feluri. Unii dintre voi, cei care ați scris despre mine, mă cunoașteți ca DeadMellox. Este corect, doar că era o identitate creată pentru a mă ajuta să știu oamenii care mă urmăresc, înclusiv cei de la FBI. Cred că vă amintiți de fiascoul Flashpoin sau de Project Whitefox.

În fine, am 24 de ani, sunt născut pe 16 august 1991 în București, România. Deși călătoresc des, locuiesc încă aici. Stau la aproximativ 15 minute de cea mai mare clădire din Europa, Casa Poporului.

Înainte de a fonda Team Ghostshell, am făcut parte dintr-o altă rețea de hackeri, MalSec. Am înființat-o cu fostul membru lulzsec, care nu a fost prins niciodată, pe rețeaua AnonOps, la începutul anului 2012. Am condus toate operațiunile de hacking, iar el se ocupa de relația cu media. Am avut un conflict cu el, pentru că bănuiam că era din FBI și ne-am despărțit. Am luat în acel moment cu mine toți hackerii pe care îi recrutasem și îi formasem personal. El i-a ținut pe restul. Ceilalți au plecat”, scrie românul în mesajul trimis către mai mulți jurnaliști.

×
Subiecte în articol: hacker atacuri cibernetice hacker roman
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close