Antena 3 CNN High Tech Google, amendat din cauza programului Street View. Cât trebuie să plătească motorul de căutare

Google, amendat din cauza programului Street View. Cât trebuie să plătească motorul de căutare

Google, amendat din cauza programului Street View. Cât trebuie să plătească motorul de căutare
Sursa foto: Foto: appletell.com
de M.Z.    |    16 Apr 2012   •   08:44

Grupul Google va trebui să plătească o amendă în valoare de 25.000 de dolari, pentru obstrucţionarea unei anchete a autorităţilor americane asupra interceptării de date legate de programul de cartografiere ilustrată Street View, potrivit unui document oficial, relatează AFP.

"Timp de mai multe luni, Google a obstrucţionat şi întârziat în mod deliberat ancheta" Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC), a relevat aceasta. Amenda este acordată pentru "nerespectarea unor cereri de informare şi de documente".

"Noi am acţionat cu bună-credinţă pentru a răspunde întrebărilor FCC în cursul întregii anchete şi suntem bucuroşi că a conchis că am respectat legea", a spus duminică un purtător de cuvânt al Google.

FCC a mai arătat că nu este sigură că acţiunile Google pot fi sancţionate conform mandatului său şi că, în plus, refuzul unui inginer Google de a depune mărturie lasă mai multe întrebări fără răspuns.

În 2010, grupul a recunoscut că, în perioada 2006 şi 2010, maşinile care circulau pe străzi pentru a realiza fotografii destinate Street View au interceptat date private, prin intermediul unor conexiuni de tip wifi.

"Cea mai mare parte a datelor sunt fragmentare, dar în anumite cazuri au fost interceptate e-mailuri întregi, adrese URL şi parole", a admis Google în octombrie 2010, angajându-se, la vremea respectivă, să facă totul pentru a evita repetarea unui asemenea incident.

Google utilizează maşini Street View în Statele Unite, Canada, în mare parte din Europa (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Suedia şi Elveţia), dar şi în Australia, la Hong Kong, în Japonia, Coreea de Sud, la Maco, în Noua Zeelandă, Singapore, Taiwan, Brazilia, Mexic şi Africa de Sud.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close