Antena 3 CNN High Tech Google investeşte în securitate, cumpără motorul de scanare VirusTotal

Google investeşte în securitate, cumpără motorul de scanare VirusTotal

Google investeşte în securitate, cumpără motorul de scanare VirusTotal
de N.B.    |    10 Sep 2012   •   15:51

Google a achiţziţionat motorul on-line de detectare a software-ului periculos VirusTotal pentru o sumă care nu a fost comunicată, au anunţat reprezentanţii VirusTotal într-o postare pe blog.

Notând că cele două companii lucrează împreună de mai multă vreme, postarea de pe blogul VirusTotal a anunţat achiziţia completă a site-ului de către Google.

Motorul pus la dispoziţia publicului pe pagina principală a VT oferă posibilitatea de a scana fisiere şi link-uri pentru a detecta prezenţa de software periculos ca viruşi, viermi, aşa numiţii "cai troieni" şi alte tipuri de malware. Serviciul foloseşte 44 de produse antivirus pentru a verifica dacă soft-ul de securitate integrat a ratat ceva.

VirusTotal a anunţa că va continua să funcţioneze independent, menţinându-şi parteneriatele cu şi firmele şi experţii din domeniul securităţii IT.

"Scopul nostru este simplu: să vă potejăm în timp ce navigaţi", spun cei de la VirusTotal, "dar pentru o companie mică, constrânsă de limitele resurselor limitate, acest lucru este o provocare foarte mare. (...) Google are experienţă în lupta pentru menţinerea oamenilor în siguranţă online şi suntem entuziasmaţă să ducem lupta cea bună alături de ei".

Aceasta nu este prima achiziţie legată de securitate a gigantului Google, în 2007, compania a achiziţionat GreenBorder Technologies, producătorul de anti-virus. Tot în acel an, a fost achiziţionată şi Postini, o companie de securitatea comunicaţiilor.

Spre deosebire de Apple, Google nu are o politică foarte strictă privind încărcarea de aplicaţii pe Google Play, ceea ce a făcut ca aplicaţiile pentru Android să se dezvolte mai rapid decât cele pentru iOS, însă a fost un punct nevralgic pentru securitatea dispozitivelor care rulează cu acest sistem de operare.

În februarie, Google a lansat Bouncer un serviciu care scanează aplicaţiile noi şi cele existente, precum şi conturile dezvoltatorilor de aplicaţii.

×
Subiecte în articol: virusi viermi
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close